Пекарско кисело тесто р`жено. Се применува кај темни теста базирани на р’жано брашно. Дава карактеристична киселкаста нота во вкусот и додава свежина на крајниот производ.

 

Дозирање 1-4 % во однос на брашното

Пакување туби од 5,5 л