Смеса за изработка на традиционален, темен баварски леб. Во својот состав содржи внимателно креирана комбинација на неколку различни типови на брашно за интензивен мирис и вкус, кисело тесто, сол, подобрува. Смесата е идеална за креирање на традиционални, рустични лебови со убава крцкава кора и одличен изглед.

Дозирање: 30%

Пакување: 1 кг, 5 кг и 25 кг