Високо концентрирана смеса за изработка на специјално италијанско пециво – Чијабата. Се карактеризира со големи воздушни меури (дупки), крцкава кора и специфичен вкус. Покрај стандардни векни леб може да се изработуваат најразлични форми (плетенки, босанки, лепињи, питарки) кои ги имаат истите карактеристики на чијабата пециво.

 

Дозирање: 3%

Пакување: 1 кг, 5 кг и 25 кг