Смеса за изработка на леб, пециво и лиснато пециво базирана на неколку видови р’жано брашно. Има карактеристична темна боја, карактеристична остра нота на р’ж помешана со силен, но сладок вкус.

Дозирање 30 – 40 %

Пакување: 1 кг, 5 кг и 25 кг