Подобрувачот е наменет за користење при производство на сите видови пекарски производи кои пред печење се ладат на +4 или замрзнуваат (шокираат) и чуваат на -18. Присувството на специфични и иновативни ензимски комплекси во комбинација со други дозволени додатоци, овозможува одлична обработка на тестото, кое и по одмрзнување, ферментација и печење не ги губи своите својства. Готовите пекарски производи имаат сјајна и крцкава кора, компактна и мека средина на производот, со специфичен пријатен мирис и вкус

Дозација: 2 – 3 %

Пакување: 5 кг, 10  кг , 25 кг