Подобрувач наменет за продолжена свежина на готовите производи. Особено погоден за изработка на пециво и разни сендвич лебови. Готовите производи се исклучително меки, значително свежи во својата внатрешност и во голема мера отпорни на притисок.

Дозација: 0,5 – 0.7%

Пакување: 1 кг, 5 кг и 25 кг