Смеса за изработка на пецива и леб со полн вкус, извонреден волумен и врвен вкус и мирис добиен со комбинирање на неколку различни типови на брашно и сусам. Смесата е базирана на пченични трици и сусам кои јасно се забележуваат во структурата на готовиот производ. Содржи влакна и многу други хранливи материи. Смесата е темна.

Дозирање 20-50 %

Пакување: 1 кг, 5 кг и 25 кг