Смеса за изработка на леб, пециво и лиснато пециво базирана на интегрално хељдино брашно. Во својот состав содржи различни компоненти кои и даваат врвн изглед и вкус. Има карактеристична структура во која доминираат лушпи од целото зрно хељда.

Дозирање 30 – 40 %

Пакување: 1 кг, 5 кг и 25 кг